0

Switching Error?

When switching from a shot with one person to a two person shot with 3 overlays (clock / lower thirs / Blue titler / SDI & Rendevouz) there is a little break in 1 frame. Please see the video from my NLE. 

14replies Oldest first
  • Oldest first
  • Newest first
  • Active threads
  • Popular
  • The picture that's getting smaller is that Rendezvous?
    I'd need to know how the shots are configured.
    You mention "going forward one frame" but are you doing something in Wirecast at that point?

    It might be best to do a screen recording of the entire Wirecast interface so I can see what's happening in the interface at that point.

    Like
  • Hi Marcus

    I've seen something similar. Watching a replay of a video created with a 2-shot, transitioning to a 1-shot, I noticed the  2 shot disappeared, and there was one frame where the middle of the 1 shot appeared with right and left cropped at the size of the previous shot. Not exactly the same - but something unusual that I literally found yesterday. It feels like the transition is done in two parts - even with a "cut" transition.

    Greg Kuhnert

    Like 1
  • CraigS If you like you can log in via Teamviewer and check by yourself. I'm in SF. Lmk when you're online.

    Like
  • Marcus Do you have Premium support? If so, fill out the form and ask for support to check with Teamviewer and we can schedule this.

    Like
  • CraigS Sorry, misunderstanding. I thought I would help you guys to find bugs testing this beta version.

    Like
  • Marcus Fill out the form as that's how we schedule team viewer. Support may determine there's an easier way. Sometimes all we need is a screen recording as a noted above.

    Like
  • CraigS 

    CraigS said:
    Fill out the form

    Craig.

    I am confused. I was specifically told that no support tickets should be opened for beta requests? I replied that I am happy to skip support tickets if Telestream would comment which specific bugs will be fixed (to avoid un-necessary work)... because in previous beta cycles, there were bugs that are still present.

    Can you follow up and get some clarity if we should be opening support tickets for bug reports in the beta because right now, there is mixed messaging.

    Greg Kuhnert

    Like
  • Greg Kuhnert For TeamViewer that may require requesting through support. That's why otherwise a screen recording would be fine.

    Like
  • Hi Marcus, thanks for showing up the details of this issue. I have the same problems, but already had these in the stable version 13.1 - 13.3. I did a complete reinstall and it seems to be OK for a while, but suddenly appears again. I have nearly the same setup, one shot contains background and talent, the second shot contains a mixup with slides. There is always 1 frame in-between that kind of transition the elements by changing the positions before it actually cuts in the next shot. Did you get any solution on this? Are you using a Mac or Windows machine? I am also in contact with the support team, but it would be great to see whether there was already some new insights to this issue.

    Like
  • Marcus Can you please email me your support information directly (Go to Help > Send Support Information > Save report. That will save a zipped file on your system, which you can email to me at lynne[at]telestream.net). Thank you! 

    Fabian Roth I know you are working with Bradley from support on this, so I will work with him to get the information he's requested from you. 

    Thank you both - we'll take a look and if we have further questions, we'll post them here.

    Like 1
      • Fabian Roth
      • FR-MEDIA.DESIGN
      • Fabian_Roth
      • 2 wk ago
      • Reported - view

      lynn_elliott Thanks Lynn!

      Like
      • Fabian Roth
      • FR-MEDIA.DESIGN
      • Fabian_Roth
      • 10 days ago
      • Reported - view

      Fabian Roth Hi Lynn, i did some further investigation with your colleagues and forum members which occurs to be the same issue than this case here... https://telestreamforum.forumbee.com/t/p8hxagt/13-2-b2-black-frames-on-cut

       

      Here is a PDF which shows up the issue very well from my side - you can see how the CUT frame mixes up both shots - it seems like this frame tries to transition the elements to its position...please keep for informal issue reporting only and do not publish, this is stock footage.

      Like
    • Fabian Roth : I believe we have now fixed this issue for the next beta.  Thanks so much for the report.

      Like
      • Fabian Roth
      • FR-MEDIA.DESIGN
      • Fabian_Roth
      • 4 days ago
      • Reported - view

      Simon Clarke Great, thanks for letting me know! I am looking forward to test this in the new Beta release, which will reach out hopefully soon. It would be great to get a report on who this issue happened if this is possible.

      Like
Like Follow
  • 4 days agoLast active
  • 14Replies
  • 92Views
  • 6 Following