1

Default Settings For Stereo Computer Audio Recordings

Would you please create an option to record computer audio in stereo as default. I have been recording a lot of tutorials and mostly about music production. I am tired of switching audio channel settings left and right everytime I record a new video. Computer audio should be recorded stereo. Yes indeed it's recording both channels left and right but I really don't like to adjust audio mixer settings on screenflow everytime I record a new video.

Sometimes I forget to adjust those settings and after an hour of rendering I realize that computer audio is mono exported and I have to re-render. Gosh it's annoying. While screenflow 5 made my workflow faster, version 6 is making my workflow slower as a music production tutors. 

10replies Oldest first
  • Oldest first
  • Newest first
  • Active threads
  • Popular
    • CraigSModerator
    • Telestream Desktop Forum Moderator
    • CraigS
    • 6 yrs ago
    • Reported - view

    Please do fill out the form and make the feature request
    ScreenFlow Feature Request Form

    Like
    • CraigSModerator
    • Telestream Desktop Forum Moderator
    • CraigS
    • 6 yrs ago
    • Reported - view

    As a test please have ScreenFlow capture this video and audio and see what it looks like in the Audio Action Audio Mix

    Like
    • Emrah
    • Emrah
    • 6 yrs ago
    • Reported - view

    Hello Craig, 

    It looks like this, first 2 channels pan are not set to default left and right. I need to do it manually on each clip, each recording, each project. They should be panned as default. 

    Like
    • CraigSModerator
    • Telestream Desktop Forum Moderator
    • CraigS
    • 6 yrs ago
    • Reported - view

    Emrah It works fine on my system. I capture stereo computer audio and the pots are panned correctly.

    Do you have any audio software running in the background such as SoundFlower or some third party utility that installed something audio related?

    I'd suggest creating a New User Admin Account, delete all login items for that account, reboot and login to the new account and test capturing the YouTube video I linked to. That will let me know if it's a user or system issue.

    Like
    • Emrah
    • Emrah
    • 6 yrs ago
    • Reported - view

    CraigS 

     

    Hey, 

    No, I am not using any third party audio software such as soundflower. My audio unit is presonus studio 192.

    Like
    • CraigSModerator
    • Telestream Desktop Forum Moderator
    • CraigS
    • 6 yrs ago
    • Reported - view

    Emrah Perhaps it's how ScreenFlow is detecting the driver. Remove the device and any drivers and/or software it installs, reboot, then try capturing you YouTube video.

    Like
    • Emrah
    • Emrah
    • 6 yrs ago
    • Reported - view

    Hello

    CraigS 

    It does record correctly on built-in output of my mac. But When I switch to presonus 192 studio it records in mono. The thing is I can record in stereo with 192 studio on camtasia 3 demo and capto. 

    Like
    • CraigSModerator
    • Telestream Desktop Forum Moderator
    • CraigS
    • 6 yrs ago
    • Reported - view

     Emrah Thanks. That's a very important bit of information.
    Fill out the form and report those details immediately. That will help us immensely.

    ScreenFlow Support Form

    Like
    • Emrah
    • Emrah
    • 6 yrs ago
    • Reported - view

    CraigS 

    Hey, the team told me that they aware of issue and they are working on a solution. Thanks for all your help. I appreciate it. 

    Like
    • CraigSModerator
    • Telestream Desktop Forum Moderator
    • CraigS
    • 6 yrs ago
    • Reported - view

    Emrah Thanks for reporting that.

    Like
Vote1 Follow
  • 1 Votes
  • 6 yrs agoLast active
  • 10Replies
  • 489Views
  • 2 Following