1

New templates in SF 10 also don't work

Latest M1. Lates OS. 

Not only do SF 9 templates not work. Even in a new template from a new document afresh in 10 does not remember the video placeholder specs. In 9 the first screen was set so that I could see the cam image. Not here, always needs a click on the eye. 

Also with every "New Recording from template" I have to uncross "record computer audio". 

I appreciate you guys reacting quickly on comments. But all this combined with constant crashes I so feel like a beta tester. I do tutorials 2 a day and make my living  from that. And this PAID upgrade totally kills my workflow. Just being honest here. 

12replies Oldest first
  • Oldest first
  • Newest first
  • Active threads
  • Popular
    • CraigSModerator
    • Telestream Desktop Forum Moderator
    • CraigS
    • 1 yr ago
    • Reported - view

    We have a template fix coming out very shortly.
    ScreenFlow 9 templates should work in 10.
     

    Christian Fuchs said:
    Also with every "New Recording from template" I have to uncross "record computer audio". 

     Please do explain further. Adding Placholdeer includes both

     

    Then you'd disable Computer Audio?

      

    Like
    • CraigSModerator
    • Telestream Desktop Forum Moderator
    • CraigS
    • 1 yr ago
    • Reported - view

    ScreenFlow 10.0.2 fixes template-based issues just released.

    Like
    • CraigS No, it does not!!  If I start a new recording - not using a template - then everything is good.  My external mic is recognized.  But if I use a template, it does not recognize my external mic.  In fact I can record zero audio from any source using a template.  

      My callout style presets are gone.

      This version 10 SUCKS!  And I paid for this aggravation?  I'm going back to version 9.  Screw this.

      Like
  • Hi Craig, 

    After "new from template" and choosing my template I get this. I always again have to uncheck "record computer audio". I never use that. Version 9 remembered that. Also I want to always check the visuals of my cam before recording. But It doesn't give me the cam view by default. I always have to click on the "eye" icon every recording I do. Version 9 remembered that. 

    Any solution? 

    Thanks, Christian

     

     

    Like
    • CraigSModerator
    • Telestream Desktop Forum Moderator
    • CraigS
    • 1 yr ago
    • Reported - view
    Christian Fuchs said:
    I always again have to uncheck "record computer audio". I never use that. Version 9 remembered that.

     In version 9 when you called up the template the default for computer audio was off.
    I version 10 the default is on. The problem is some prefer it one way and some prefer it the other so we had to choose.

    Christian Fuchs said:
    Also I want to always check the visuals of my cam before recording. But It doesn't give me the cam view by default.

     With the potential for multiple sources, we had to guard against stress on system resources. So you now can turn on or off the preview for each source as needed.

    Like
  • Thanks, Craig. 

    Resetting computer audio recording on/off: I would feel natural to have these settings be part of the templates themselves. AKA "this template does not record computer audio". 

    Also most of the apps I use on Mac remember how I last did it and rightfully assume that I want to do it like this again. Just to reduce unnecessary amount of clicking before one can actually punch "record".  Just my ideas,  having experience with workflows. 

    best from Berlin, 

    Christian

    Like
  • By the way: Your support response time is really exceptionally fast! Kudos and big thanks for that! :-)

    Like
    • CraigSModerator
    • Telestream Desktop Forum Moderator
    • CraigS
    • 1 yr ago
    • Reported - view
    • CraigSModerator
    • Telestream Desktop Forum Moderator
    • CraigS
    • 1 yr ago
    • Reported - view
    Phil Hawkins said:
    My callout style presets are gone.

     Currently, they aren't imported. We're looking at how to support that. They are currently stored in ScreenFlow 9 Preferences which can't be used in 10.

    Like
    • CraigSModerator
    • Telestream Desktop Forum Moderator
    • CraigS
    • 1 yr ago
    • Reported - view
    Phil Hawkins said:
    But if I use a template, it does not recognize my external mic.  In fact I can record zero audio from any source using a template.  

     It's working for me. I don't see other user reports of this.
    MacOS, Mac Model. How are devices connected?

    External webcam and External USB Audio device. Each connected directly to the computer (no hub or doc).
    SceenFlow 10.0.2 macOS 10.15.7, iMac Pro

    BTW based on the user screenshots you can see they have external devices as well using templates
     
     

    Like
    • CraigS I'll send you a video in the morning.  Recorded on version 9, of course.

      Like
      • CraigSModerator
      • Telestream Desktop Forum Moderator
      • CraigS
      • 1 yr ago
      • Reported - view

      Phil Hawkins They'll also need a system diagnostic report immediately after you reproduce the issue.

      Shift Help > Gather Support Diagnostics and attach to the forum thread.

      Since we can't reproduce this and there are no other reports yet, we need to see what's happing on your system specifically right after the issue happens so they might spot it in the diagnostics.

      Like
Like1 Follow
  • 1 Likes
  • 1 yr agoLast active
  • 12Replies
  • 30Views
  • 3 Following