0

14.0.4 and PTZ memory recall issues

Yesterday I had an issue that I believe is related to 14.0.4. I have a Camera in a live shot, and bring up a different shot in the preview that calls for a PTZ memory preset on that same camera, Wirecast is not supposed to recall that memory preset until I send that shot live. Unfortunately, this appears to be no longer working? If my live shot is also calling out a memory preset it seems to work as expected. Has anyone else experienced this issue? 

11replies Oldest first
  • Oldest first
  • Newest first
  • Active threads
  • Popular
  • I'd like a few more details to verify this.
    What OS?
    What PTZ camera including firmware?
    What was the last version of Wirecast that it performed as expected?
    Was this a documented created in an earlier version of Wirecast? If so do you still have the same issue with a document created in 14.0.4?

    Like
    • CraigS  

      What OS? Windows 10

      What PTZ camera including firmware? PTZ Optics PT20X-SDI I don't currently have access to the firmware version

      What was the last version of Wirecast that it performed as expected? 13.1.3 (Last version installed before 14.0.4)

      Was this a documented created in an earlier version of Wirecast? Yes. The document was created in 13.1.3

      If so do you still have the same issue with a document created in 14.0.4? Yes

      Like
      • CraigSModerator
      • Telestream Desktop Forum Moderator
      • CraigS
      • 2 wk ago
      • Reported - view

      Keith Kennedy Thanks for those details. I started the investigation. Our internal reference is WIRE-18185

      Keith Kennedy said:
      If my live shot is also calling out a memory preset it seems to work as expected.

       To clarify it live shot has a memory preset it works as expected but if live shot does not have a memory preset then the memory preset called into preview is used before the shot in preview goes live.

      Like
    • CraigS Correct! Thanks.

      Like
      • CraigSModerator
      • Telestream Desktop Forum Moderator
      • CraigS
      • 2 wk ago
      • 1
      • Reported - view

      Keith Kennedy Thanks for the confirmation. We may have follow-up to confirm the cause so we can examine the fix.

      Like 1
      • CraigSModerator
      • Telestream Desktop Forum Moderator
      • CraigS
      • 2 wk ago
      • Reported - view

      Keith Kennedy The behavior you're experiencing in 14.0.4 is how it currently works by design. We are considering changing that. But this behavior should be the same as 13.1.3  so we are checking to see if there was a change.

      Like
      • CraigSModerator
      • Telestream Desktop Forum Moderator
      • CraigS
      • 2 wk ago
      • Reported - view

      Keith Kennedy We don't seem to be able to reproduce this.

      1. Please power cycle each device involved. All PTZ Cameras and the computer running Wirecast.
      2. Please test with Wirecast's Safe Mode. [Shift Control Open disables preferences]
      3. Downgrade to Wirecast 13.1.3, does the problem go away?


      We'd like a copy of your document so we can have a look.
      Wirecast > Help Send Support Information > Save Report
      And then link to (you can post a link in forum private message) so I can give our troubleshooter.

      Like
  • FYI I have noticed something similar (same platform/version) although now I am unable to reproduce. However, the current reproducible situation is that one of the two PTZ cameras works as expected, but the other is always requiring a click of the right-arrow button to move it to the chosen preset, even though the checkbox for enabling the preset is ticked. I will try deleting and then re-creating these shots.

    Like
      • CraigSModerator
      • Telestream Desktop Forum Moderator
      • CraigS
      • 11 days ago
      • Reported - view

      @Jonathan Taylor  I'm a bit confused it's doesn't sound like your issue is related to the original poster. if it's not the same issue please start a new topic. The original poster was regarding memory preset recall when a shot was in preview vs live.

      Like
    • CraigS Two different symptoms, but I experienced them at the same time so I thought they might be related. I will start a new topic. Thanks

      Like
      • CraigSModerator
      • Telestream Desktop Forum Moderator
      • CraigS
      • 10 days ago
      • Reported - view

      Jonathan Taylor 👍 Thanks. It makes it easier for support to follow the forum threads.

      Like
Like Follow
  • 10 days agoLast active
  • 11Replies
  • 47Views
  • 3 Following