0

Failed to connect to 127.0.0.1:40410 (Node Control). Unknown error

I seem to have this problem and have followed the solution to delete the following files but that didn't solve the problem for me.  

User/Library/Application Support/Episode/Assistant.plist 
User/Library/Application Support/Episode/Assistant.xml 
User/Library/Application Support/Episode/IOServer.plist 
User/Library/Application Support/Episode/IOServer.xml 
User/Library/Application Support/Episode/Node.plist 
User/Library/Application Support/Episode/Node.xml

 

OSX Version: 10.11.4 (15E65)

Episode version: Version 7.1.0.7423 (7423)

 

Anyone got a solution? I just purchased episode and installed it fresh and this was the first message I got on startup

 

Thanks

5replies Oldest first
  • Oldest first
  • Newest first
  • Active threads
  • Popular
  • One more test, just incase something was missed. Create a New User Admin account and test there. That will tell us whether it's a user or system related issue.

    Like
  • Hi Craig,

    Created a new admin user account. It has the same problem.

     

    Here is message 1 

    Exception when sending *login_sync(...), login type = 2.

    Type:connection timeout

    Source:–mIwˇ:554

    Message:connection timeout.

     

    And here is message 2

    Failed to connect to 127.0.0.1:40410 (Node Control). Unknown error

    Like
  • So it seems to be system related. Although not common on Macs, do you have an virus checking software running? It's odd you would have this problem in a new account.

    Try deleting

    Users/username/Caches/net.telestream.episode7 
    Yet all these solutions we found are account specific.

    Like
  • Great. This worked for us.

    Thank you for your help

    Like
  • Mariona Cid Great to hear. You're welcome of course.

    Like
Like Follow
  • 3 yrs agoLast active
  • 5Replies
  • 948Views
  • 3 Following